Aanbod

Binnen de coachingstrajecten voor volwassenen maak ik gebruik van aspecten uit life coaching en systemisch coaching. 

Naast coaching voor volwassenen bied ik ook kindercoaching aan. 

Life coaching

Wie ben je? Wat kan je? Wat wil je? Waar word je nou echt gelukkig van?

Door gesprekken en oefeningen kom je erachter wat jouw onderliggende waarden en overtuigingen zijn en waarom je doet wat je doet. Je zult zien wat voor invloed jij zelf hebt op jouw kijk op de wereld. Hierdoor zal je in beweging komen en dit zal jou nieuwe energie en motivatie geven.

Denk je eens in, hoe fijn het zou zijn als;

  • Je weet wat jou energie kost en wat jou energie oplevert
  • Je weet hoe je je eigen batterij kunt opladen
  • Je weet dat je altijd een keuze hebt
  • Je je bewust bent van je valkuilen en van jouw kwaliteiten
  • Je je beter kan ontspannen
  • Je van kleine stapjes kan genieten
  • Je je mooiste leven kan leven?!

Het geloof in jezelf is je grootste kracht.

Systemisch coaching

Opstellingen zijn een bijzondere en effectieve methode. Ze geven in een korte tijd diepgaand inzicht, waardoor problemen oplossen. Opstellingen maken de systemische onderstroom en blinde vlekken in jou zichtbaar.

We hebben allemaal een levensverhaal. Het verhaal dat ons vertelt hoe het ons tot nu toe is vergaan. In de opstellingen gebruiken we de kracht van jouw verhaal om je verder te brengen. We beginnen de opstelling met jouw hulpvraag, thema, pijn of gevoel. We betrekken alle personen en abstracte elementen die hiermee te maken hebben in het veld en laten het veld vervolgens zijn werk doen.

Door een opstelling te doen, krijg je nieuwe inzichten. Jouw verhalen ga je op een andere manier beleven. Soms stuit je op blokkades die je eerder niet had gezien, maar die je tegenhouden in je ontwikkeling. Door de opstelling kom je erachter waar dit in jouw systeem vandaan komt en wat het inhoudt. Is het onrust, angst, verdriet? Dit gevoel resoneert misschien met iemand vanuit de familiegeschiedenis? Waarom voel jij, en voelde die persoon uit jouw familiegeschiedenis dit? Wat is de oorzaak? Vanbinnen worden deurtjes geopend en je krijgt inzicht op een dieper niveau. Soms willen we bepaalde dingen niet voelen. Omdat we ze niet willen voelen, blijven ze een schaduw binnen ons bestaan. Door hiermee weer bewust contact te maken, kun je in je kracht komen. Zo leer je jouw blokkade om te zetten in een krachtbron.

Opstellingen kunnen je diep raken en juist daardoor ook processen in beweging zetten. Het resultaat van een opstelling is dan ook dat jouw verhaal mee verandert met je ontwikkeling. Wij maken allerlei verhalen. Waar het echt om gaat, is achter of onder dat verhaal te komen, want daar is het gebied van jouw echte zelf. Daar is wie je echt bent, en altijd al was, en zal blijven, ongeacht de gebeurtenissen van buitenaf.

Intuïtief systemisch coachen volgens het Nieuwe Opstellen
Ik begeleid de opstellingen volgens het Nieuwe Opstellen van Hylke Bonnema. Hylke Bonnema is een leerling geweest van Bert Hellinger, de grondlegger van het Klassieke opstellen. Na vele jaren ervaring als opsteller heeft hij het vak herdefinieerd: De beginfase van het klassieke opstellingenwerk was nog vol met oordelen, sturing en willen ‘repareren’. De kracht van het nieuwe opstellen zit in het vertrouwen op gevoel en intuïtie. Bij opstellingen gaat het om het aankijken van de blokkade en de (innerlijke) beweging die daardoor ontstaat. Dat doe je niet met je hoofd, maar door te voelen. 

 

Spiegel coaching 

Vertoont jouw kind wel eens gedrag dat jou raakt en waarvan je eigenlijk niet weet hoe je er mee om moet gaan?

Het eerste waar de meeste mensen naar kijken is het gedrag van het kind zelf. Hoe kunnen we dit veranderen? Het bijzondere is dat je eigenlijk weinig aan het gedrag van jouw kind hoeft te doen. Jouw kind is namelijk een spiegel en geeft met zijn of haar gedrag een spiegelende boodschap aan jou. Jouw kind reageert op iets in jou, waar je je meestal nog niet bewust van bent. Iets dat je hebt meegemaakt in je kindertijd.

Door spiegelcoaching kun je er achter komen wat dit stukje in jou is. Wat triggert jou en hoe beleef je dit? Door dit met systemisch werk te onderzoeken en in verbinding te komen met dat wat gevoeld wordt, creëer je bewustwording, ruimte en omkering.

Kindercoaching

Het kan zijn dat een kind niet lekker in zijn/haar vel zit, het spannend vindt om fouten te maken of moeite heeft om met zijn/haar emoties om te gaan. Mijn kindercoaching is erop gericht om kinderen op een positieve manier meer bewust te laten worden van hun eigen gedachten, gevoelens en gedrag. De relatie met mij als coach is hierbij van groot belang en hier besteed ik dan ook veel aandacht aan. Een kind opent zich en leert tenslotte pas wanneer het zich veilig voelt.

In de coachsessies gaan we door middel van gesprekken, werkvormen, creatieve activiteiten, systemisch werk en/of spel samen op zoek naar de kwaliteiten, mogelijkheden en oplossingen van het kind. We bekijken wat bepaalde situaties met een kind doen, welke emoties opkomen en hoe hij/zij hierop reageert. Ik leer de kinderen dat alle gevoelens er mogen zijn en dat zij altijd een keuze hebben in de manier van reageren.

In de sessies blijft de hulpvraag en het erbij opgestelde doel van het kind centraal staan. Ouders worden tussentijds op de hoogte gehouden en mogen tussendoor uiteraard altijd contact met mij opnemen.

Snel in contact komen

 

Ik kijk er naar uit om met jou kennis te maken! 

Vul onderstaand formulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.